Pawilon gastronomiczny z płyty warstwowej

W zależności od rodzaju podłoża pawilony modułowe budowane są na betonowej płycie, fundamencie tradycyjnym lub fundamentach punktowych. Pawilony modułowe posiadają konstrukcję stalową, do której mocowane są płyty warstwowe.

 

W przypadku lokali gastronomicznych zaleca się wybór płyt z rdzeniem PIR, ponieważ są one lekkie, trwałe i mają doskonałe parametry termoizolacyjne. Ich dodatkowymi zaletami są szybkość i łatwość montażu. Po założeniu płyt oraz stolarki okiennej i drzwiowej montuje się instalację elektryczną i wyposaża wnętrze pawilonu w niezbędne zaplecze socjalne, higieniczne oraz sanitarne. W ten sposób uzyskujemy całkowicie funkcjonalny i zgodny z wszelkimi wymogami budynek, który dzięki niskiemu przepływowi ciepła umożliwia dodatkowo generowanie oszczędności, jeśli chodzi o eksploatację systemu ogrzewania.

Cały proces – razem z projektowaniem obiektu – zajmuje nie więcej niż kilka tygodni, dzięki czemu możliwe jest rozpoczęcie działalności gospodarczej w krótkim czasie od złożenia zamówienia. Co więcej, modułowe pawilony nie zostają na stałe przytwierdzone do podłoża, a zarazem są na tyle lekkie, że w razie konieczności można bez problemu przetransportować je w inne miejsce.

Firma Ramal oferuje usługi w zakresie projektowania i budowy pawilonów gastronomicznych, kiosków, hal składowania, garaży, a także domów całorocznych. Po zakończeniu pracy nasze budynki są gotowe do użytku i wyposażone w drzwi, okna, a także niezbędne instalacje elektryczne i wodno-kanalizacyjne. Dbamy również o tzw. biały montaż, czyli obecność podstawowych urządzeń sanitarnych. Oferujemy budowę obiektu pod klucz oraz na indywidualne zamówienie. Zapewniamy szybką realizację oraz najwyższy standard usługi.

pawilon