Dlaczego warto kupić pawilon gastronomiczny?

Prowadzenie własnego interesu daje dużo satysfakcji, a posiadanie pawilonu gastronomicznego również nieograniczone możliwości prowadzenia kawiarni czy restauracji serwującej dania praktycznie w każdym miejscu. Podpowiadamy na co zwrócić uwagę decydując się na zakup własnego pawilonu gastronomicznego.

Czym jest pawilon gastronomiczny?

Pawilon gastronomiczny to rodzaj kontenera handlowego, który spełnia wymogi niezbędne do prowadzenia działalności. W naszej ofercie dostępne są nowoczesne modułowe kontenery uwzględniające parametry techniczne wynikające z przepisów prawnych, z metrażem możliwym do dostosowania do wymogów klienta. Zaletą modułowych pawilonów gastronomicznych jest ich mobilność, dzięki czemu możliwe jest dostarczenie ich w dowolne miejsce prowadzonej działalności gospodarczej. Pawilony gastronomiczne cieszą się dużym zainteresowaniem ze strony inwestorów ze względu na ich stosunkowo nieduży koszt, szybki czas realizacji zamówienia. Co ważne nie wymaga on uzyskania pozwolenia na budowę, zatem prowadzenie kawiarni czy małej restauracji jest szybsze oraz bardziej ekonomiczne niż w przypadku konieczności dostosowania budynku do tego typu biznesu.

 

Pawilon szyty na miarę

gastronomia

Pawilony modułowe dają nieograniczone możliwości aranżacyjne. Mogą być wyposażone we wszystkie udogodnienia jak instalację kanalizacyjną, klimatyzację czy aneksy gastronomiczne. Wszystko dostosowane do wymogów stawianych przez inwestora. Trzeba pamiętać, że designerski wygląd pawilonu sprawi, że chętniej zajrzą do niego potencjalni klienci. Dlatego decydując się na zakup pawilonu warto zastanowić się nad rodzajem prowadzonej działalności oraz tym, w jaki sposób może ona odróżnić się od konkurencji.

 

Dlaczego warto zainwestować w pawilon?

Zgodnie z obowiązującym prawem budowlanym pawilony handlowe ze względu na swoją specyfikę nie wymagają uzyskana pozwolenia na budowę. Nie są one na stałe związane z podłożem, dlatego też ich budowa nie zajmuje tak wiele czasu. W ofercie posiadamy pawilony stawiane na konstrukcjach stalowych. W przypadku, jeśli podłoże nie pozwala na postawienie tego typu konstrukcji przygotowujemy pawilony stawiany na fundamencie lub płycie betonowej co i tak jest rozwiązaniem znacznie bardziej korzystnym finansowo niż prowadzenie standardowej restauracji czy innego lokalu gastronomicznego.